DEĞERLERİMİZ
SAYDER Yönetim Kurulu olarak SAYDER’in yönetim sorumluluğunu aşağıda sıralı temel değerlerimize bağlı kalarak yürüteceğiz.
Bağımsızlık
SAYDER, kurumsal, işlevsel ve düşünsel bağımsızlığa sahip demokratik bir meslek örgütüdür. SAYDER yönetimi, Sayıştay’ın kurumsal ve işlevsel bağımsızlığı ile meslek mensuplarının göreve ilişkin bağımsızlığı ve teminatının ödünsüz savunucusu olur.
Tarafsızlık
Demokratik bir meslek örgütü olarak SAYDER siyasetin dışındadır. SAYDER yönetimi faaliyetlerini tarafsız ve objektif bir şekilde yürütür. Tarafsızlığı, tüm meslek mensuplarının ortak dileği ve temennisinin gereği olarak Tüzüğünde yer alan Cumhuriyetin temel nitelikleri ile sınırlıdır.
Dürüstlük
SAYDER yönetimi, aldığı her karar, attığı her adım ve tüm uygulamalarında dürüstlüğü temel alır. Mesleki ilkelerin kurumsal, örgütsel ve kişisel düzeyde işlerlik kazanarak yerleşmesine katkı sağlayarak mesleğin onur ve şerefi ile kurumsal ve örgütsel saygınlığın yücelmesini hedefler.
Geçmişi sahiplenerek geleceğe yön verme
SAYDER yönetimi, Sayıştayımızın saygın tarihindeki kurumsal, mesleki ve beşeri birikime sahip çıkarak, denetim metodolojisindeki çağdaş gelişmelerle uluslararası deneyimlerin ve toplumun beklentilerinin ışığında kurumu, mesleği ve meslek mensubunu geleceğe taşımayı benimser.
Saydamlık ve demokratik hesap verme
Yürütülecek her türlü faaliyet üyelerin erişimine açık olarak gerçekleştirilir. Yapılan çalışmalar üyelerle paylaşılır ve diğer kullanıcıların erişimine sunulur. SAYDER yönetimi yürüttüğü tüm faaliyetlerinden dolayı demokratik hesap verme yükümlülüğü taşıdığının bilincindedir.
İşbirliği ve dayanışma
SAYDER yönetimi faaliyetlerinde, işleyişinde ve üyelerle ilişkilerinde, eşitlikçi iletişim ve beşeri işbirliğini esas alır ve üyeleri arasında mesleki dayanışmayı geliştirmeyi öngörür.
Katılımcılık
SAYDER yönetimi, üyelerinin ilgi ve uzmanlık alanları ile bireysel tercihlerini dikkate alarak, Derneğin karar alma süreçleri ile faaliyet alanlarında, gönüllülük temelinde görev almalarını sağlayacak katılımcı bir yapı oluşturur ve bu katılımcı yapı ve süreçler temelinde üretken ve demokratik bir meslek örgütü birikiminin geleceğe taşınmasını gözetir.
İhtiyaçlara ve beklentilere duyarlılık
SAYDER’in yürüteceği faaliyetlerin planlanmasında ve önceliklerin belirlenmesinde, üyelerin ihtiyaçları ile ortak eğilim, istek ve önerileri belirleyicidir.
Ulusal ve uluslararası işbirliğine açıklık
SAYDER yönetimi, yürüteceği faaliyetlerde ulusal ve uluslararası işbirliğine açıklığı, mesleki örgüt olmanın gereği olarak görür.
Hakkaniyet
SAYDER yönetimi, Derneğin faaliyetlerinden yararlanmada ve faaliyetlerinde görev almada üyeler arasında mesleki unvan, üyelik türü vb. nedenlerle hiçbir ayrım yapmaz; faaliyetlerinde gönüllü çalışmaya önem verir; ahde vefa ve emeğe saygı gösterir.